"Opsesivno mi je slao poruke": Bivša verenica Lijama Pejna pokrenula sudski postupak dva dana pre smrti

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivša devojka mladog pevača koji je preminuo juče nakon pada sa trećeg sprata hotelske sobe navodno tvrdi da je muzičar više puta kontaktirao nju i članove njene porodice nakon njihovog raskida

Foto: Jesse Grant / Getty images / Profimedia

Maja Henri, bivša devojka muzičara Lijama Pejna koji je juče oko 17 časova poginuo usled pada sa trećeg sprata hotela u Buenos Ajresu, navodno je optužila bivšeg člana benda "One Direction" da je više puta kontaktirao sa njom i članovima njene porodice nekoliko dana pre smrti.

Advokati manekenke objavili su pismo o njihovom prekidu veze i odustajanju od veridbe još u ponedeljak.

- Maja Henri je prošle nedelje izdala zahtev da se Lijamu Pejnu zabrani da je uznemirava nakon što su se pojavile nove i zabrinjavajuće informacije - rekao je njen pravni tim i dodao: - Ona je angažovala advokate Marka Kraforda i Danijela Cernu da je zastupaju. U ovom trenutku, to je njen jedini komentar na ovu temu.

Foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Ranije ovog meseca, 23-godišnjakinja je u video snimku na TikTok tvrdila da je Pejn nekoliko puta preduzimao "esktremne poteze" kako bi kontaktirao sa njom nakon njihovog gorkog raskida, uključujući i okupljanje svojih fanova da se udruže protiv nje.

- Od kada smo raskinuli, on mi šalje poruke. Razneće mi telefon. I ne samo sa njegovog broja telefona, već i sa različitih brojeva telefona, tako da nikad ne znam odakle će se pojaviti - navela je Henrijeva i dodala:

- Mnogo puta je kreirao novi iCloud nalog sa kojih mi šalje poruke. Svaki put kada vidim da mi se pojavi novi iColud nalog na telefonu, pomislim: "Evo, idemo ponovo."

I to nije sve, kako je tvrdila.

- Takođe, mi stalno šalje  e-poštu ... ne samo meni, već će razneti telefon i moje mame. Da li je to za vas normalno ponašanje? - pitala se manekenka nedavno.

Dok se fanovi opraštaju od pevača na društvenim mrežama, pojedini ponovo objavljuju stare snimke njegove bivše verenice Maje Henri, koja je planirala da objavi knjigu o njemu.

Na jednom od njih, koji je danas pregledan osam miliona puta, čuje se kako priznaje da su je njegovi prijatelji kontaktirali, kao i njenu majku, i rekli "da ovo nije dobro vreme za njega da to izađe", ali i "ako mu se nešto desi krivićeš sebe, a i celi svet će te kriviti".

Bivši par počeo je da se zabavlja 2018. nakon što je Pejn raskinuo sa pevačicom Šeril Kol. Zaprosio je Henrijevu 2020. godine, ali su raskinuli veridbu u aprilu 2022. nakon što je ona tvrdila da ju je prevario.

Jednom prilikom je izjavila: ''Nakon raskida slao mi je poruke da nije dobro i stalno je spominjao smrt, govorio je nešto u smislu 'umreću, nisam dobro'. Htela sam da mu pomognem, ali on pomoć nije prihvatao".

Pejn, čija je poslednja zabeležena veza Kejt Kasedi umro je u 31. godini u sredu nakon što je navodno pao sa trećeg sprata svoje hotelske sobe u Argentini. Nekoliko svedoka u hotelu "CasaSur Palermo" u Buenos Ajresu potvrdilo je videlo pad, nakon ćega je pronađeno telo pevača na drvenoj platformi hotela.

Ostaje nejasno da li je pad bio slučajan ili nameran.

(Ona.rs / Page Six)