Ćerka Brusa Vilisa otvoreno o svojoj dijagnozi koju je dobila tek u 29. godini: "Ovo je olakšanje"

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Uporedo se nosi sa svojom, ali i sa dijagnozom svog oca

Foto: NBC/Today Show / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Talula Vilis, jedna od ćerki Brusa Vilisa i Demi Mur, otvoreno je govorila o svojoj dijagnozi. Naime, svet pod lupom posmatra stanje njenog oca, poznatog glumca, koji se bori sa jednim oblikom demencije, ali nije ništa manje pružio podršku Taluli, koja je pre samo par dana otvoreno govorila o njenom nošenju sa autizmom, koji joj je diajgnostikovan tek u 29. godini.

Naime, u emisiji "NBC Today", otkrila je kako je donekle osetila olakšanje kada je čula dijagnozu i da su joj pojedine stvari postale veoma jasne.

- Dugi niz godina su mi uspostavljali pogrešnu dijagnozu, tako da sam tek sa 29 dobila onu pravu dijagnozu, što je vrlo uobičajeno, posebno za odrasle žene - rekla je voditeljkama i nastavila:

- Dakle, sve je to veoma novo za mene. I tako sam tek prošle godine, kad mi je i određena dijagnoza, naučila gde se pokazuje i kako se reguliše, jer sam veoma funkcionalan autista, a moje borbe su više u senzorima, tako da sam veoma osetljiva na svet, a retko ljudi pretpostavljaju da je to komunikacija.

Foto: Instagram/buuski

Talula je prvi put govorila o svojoj dijagnozu u martu ove godine, a ističe da je za to saznala prošlog leta i da se osećala prijatno tek kada je skupila hrabrosti i to objavila. Na pitanje kako se osećala kada je saznala da je na spektru, rekla je da je to bilo "veoma emotivno", prenosi "Hollywoodreporter".

- Bilo je to olakšanje. Da budem iskrena, zaista sam mrzela sebe i mislila sam da sam potpuno slomljena, tako da sam naučila da su elementi mene za koje sam osećala da "nisu kako treba" ili da su "pogrešni" ili jednostavno previše za ovaj svet, zapravo u redu, i oni jednostavno zahtevaju možda malo više rada - navodi ona.

Talula je takođe ranije govorila i o poremećaju čeprkanja kože, tačnije dermatolomanijom, kada su pratioci primetili promene na njenom licu.

U emisiji je govorila i o ljubavi, ali i teškim danima koje provodi sa ocem, vodeći "borbe" i sa njegovom bolešću.

(Ona.rs)