Svaka karipska destinacija nudi nešto posebno, ako je posetite u pravo vreme

Vreme čitanja: oko 2 min.

I mada je na ovim ostrvama uživanje gotovo zagarantovano, najbolje je posetiti ih u određeno doba godine

Foto: Pixabay/publicdomainpictures

Sa više od čak sedam stotina ostrva, poznatih po fantastičnim plažama, karipske destinacije rado posećuju turisti iz celog sveta.

I mada je na ovim ostrvama uživanje gotovo zagarantovano, najbolje je posetiti ih u određeno doba godine.

- Ne postoji pristup ovim destinacijama koji bi odgovarao svima - rekao je za “Travelandleisure” Stiven Benet, suosnivač kompanije “Uncommon Caribbean” i stručnjak za karipske destinacije.

Jednostavno, period od januara do maja generalno se smatra visokom sezonom, dok je niska sezona u periodu između avgusta i meseca oktobra, što sve može varirati od destinacije do destinacije.

Foto: Pixabay/koolkisses07

Karibi bez gužve

Na većini karipskih ostrva se organizuju i godišnje karnevalske proslave, pa turisti koji baš i ne žele da iskuse gužve na ovim destinacijama, svakako treba da izbegavaju to vreme. Iako se datumi ovih manifestacija mogu razlikovati za svako ostrvo, generalno govoreći, najčešće se odvijaju tokom februara i marta, odnosno jula i avgusta.

Treba takođe obratiti pažnju i na sezonu uragana, koja je mahom tokom leta i jeseni na evropskom tlu. Benet ističe da za ljubitelje mirnijeg odmora dobra opcija može biti da neku od karipskim destinacija posete pred kraj leta, odnosno na samom početku jeseni.

Foto: Pixabay/botosgy

Vreme za najpovoljnija putovanja

Nekako očekivano, u toku sezone uragana se mogu pronađi aranžmani za Karibe koji su najpovoljniji, ali treba imati u vidu i vremenske prilike koje su prisutne u tom periodu i koje u velikoj meri mogu imati uticaja i na kvalitet odmora.

- Najidealniji period za turiste koji žele povoljnu ponudu aranžmana je početkom godine, odnosno od početka januara do početka narednog meseca - istakao je Benet.

Foto: Shutterstock

Najgore vreme za posetu Karibima

Možda zvuči preterano reći da postoji najgore vreme za posetu destinacijama, koje se neretko svrstavaju u najlepše na svetu. Ali kada se uzmu u obzir vremenske prilike tokom sezone uragana, jasno je zbog čega se baš taj period smatra najgorim za posetu ovim ostrvima.

Međutim, treba uzeti u obzir i to da sezona uragana, odnosno nepovoljne vremenske prilike mogu biti u različito vreme na svakom ostrvu, pa svakako i to treba uzeti u obzir. Ipak, ljubitelji karipskih destinacija će, vrlo verovatno reći da jednostavno ne postoji najgore vreme za posetu ovim ostrvima, jer kad god ih posetili, uvek možete pronaći nešto u čemu ćete moći zaista i da uživate.

(Ona.rs)