Stiže čokolada koja se NE TOPI i ne lepi za prste!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konačno se pojavilo nešto što će nam samo povećati užitak u najomiljenijoj poslastici

Jedna švajcarska kompanija lansirala je dosad neviđenu čokoladu! Kako tvrde, njihova poslastica ostaće u čvrstom stanju čak i ako se nalazi u rukama osobe s povišenom telesnom temperaturom, a neće se topiti čak ni po najvećoj vrućini.

Do sada, čim je napolju preko trideset stepeni, svaka čokolada bi krenula da omekšava, a malo ko uživa u tome da mu se omiljeni slatkiš lepi za prste, posebno ako bi rešio da ga pojede negde gde nema u blizinu česme s vodom i sapunom.

Verovali ili ne, ovo je glavni razlog što na Bliskom istoku i drugim delovima Azije, ali i Africi, čokolada nije ljudima najdraža poslastica.

- Odlučili smo da promenimo pravila igre. S obzirom na to da nemaju sve prodavnice rashladne uređaje i vitrine, od sada mušterije više neće s gađenjem odbijati da kupuju čokoladu. Pritom, naša tehnologija ima uticaja samo na čvrstinu čokolade, ali ne menja se njen ukus – poručuju za Financial Times čelnici kompanije “Barry Callebaut”, najvećeg svetskog proizvođača kakaa i proizvoda od čokolade.

Da li i vama ide na živce kad vam se leti istopi čokoladica u torbi?

(Telegraf.rs / Daily Mail)