Ovo je jedini narod koji UOPŠTE ne sme da pije mleko! Ne piju ga čak ni deca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mleko veoma zdrava namirnica i mnogi u belom napitku uživaju od rođenja do smrti. Ipak, među nama postoje ljudi, koji kad odrastu, više ne mogu da podnesu mleko. Ali, da postoji čitava jedna nacija koja ne može i ne sme da ga pije, to sigurno niste znali

Čim se rodi, idealna hrana za svaku bebu je majčino mleko. Kad malo poraste, polako se uvode bebi-formule, a potom dete počinje da pije mleko krave i drugih životinja. I, ništa mu ne fali!

BELO ZLATO: Ovo je jedina namirnica koja će vašem detetu produžiti život!

Sipala je SODU BIKARBONU u lavor s MLEKOM, pa zamočila NOGE. Rezultat je neverovatan! (VIDEO)

Međutim, što postajemo stariji, to raste broj onih čiji stomak više nije u stanju da svari laktozu, pa zbog toga mnogi kreću da izbegavaju mleko, jer im od njega biva muka, imaju potrebu da češće trčkaju u toalet ili im stomak biva pun gasova.

Kod nekih se razvijaju strašni simptomi poput užasno bolnih grčeva u digestivnom traktu.

Ovo stanje poznatije je kao intolerancija na laktozu koja, u većoj ili manjoj meri, pogađa oko 60 odsto svih osoba starijih od 13 godina koje žive na planeti.

Jednostavno, s godinama naše telo prestaje da proizvodi laktazu, enzim ključan za razgradnju laktoze, odnosno mlečnog šećera.

U zavisnosti od stepena intolerancije, neki samo ne mogu da svare veće količine svežeg ili pasterizovanog mleka, ali im ne smetaju mlečni šećeri u jogurtu, sirevima, pa čak ni malo mleka u kafi.

Za razliku od njih, postoje i oni koji maltene ne smeju da prođu pored odeljka s mlečnim proizvodima u prodavnici.

Međutim, ova odbojnost prema mleku i mlečnim proizvodima ne pogađa sve narode podjednako. Dok manje od pet odsto Skandinavaca, Rusa i drugih severnoevropskih naroda ima muku s mlekom, 90 odsto Azijata ne može da podnese ovaj napitak.

U Kini, skoro 100 odsto stanovništva nakon puberteta više nikad u životu ne sme da okusi mleko, a čak 60 odsto trogodišnjaka već ima problema sa ovom namirnicom.

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da su upravo Kinezi (iza Amerikanaca i Indijaca) treća svetska sila po proizvodnji mleka i mlečnih proizvoda.

(Telegraf.rs)