KAKO SU NAŠE BAKE I DEKE KUVALI KAFU: Ukus nije ni približno sličan kafi koju pijete danas! (RECEPT)
Prostorije čiji su mirisi ispunjeni mirisom kafe odišu posebnim šarmom, kao kuhinje naših baka
Ako volite da pijete kafu, pogotovo našu domaću, koju još zovu i turska kafa, onda je sasvim sigurno da želite da probate pravi ukus kafe. Prenosimo vam sada recept po kom su kafu kuvale naše bake i deke.
Kako utvrditi da li je KAFA 100% PRAVA?
Da biste osetili ne samo ukus nego i miris kafe, potrebno je da uradite sledeće:
1. Odmerite tačnu meru - koliko šoljica kafe kuvate.
2. Stavite vodu da provri.
3. Kada je voda provrela, odvojte recimo petinu mere (proključale vode) iz džezve i sipajte u šoljicu.
4. Zakuvajte kafu, tj. sipajte onoliko kašičica kafe koliko kafa kuvate (bez obzira na to što ste odvojili vodu u šoljici sa strane).
5. Pustite da kafa krene da ključa.
6. Zatim sklonite džezvu sa ringle, sipajte šoljicu odvojene vode u džezvu i sve ponovo vratite na ringlu da pusti još jedan ključ.
A sada uživajte u ukusu načina na koji se kuvala kafa nekada.
(Tanja Milanović)