Gosti su došli nenajavljeni? Iznenadite i vi njih brusketima od čeri paradajza i crnih maslina!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je perfektno brzo posluženje, koje se super slaže uz belo vino...

Sastojci za recept:

- francuski baget

- 2 čena belog luka

- 250 g čeri paradajza

- 1 avokado

- 5-6 komada sušenog paradajza

- 10 crnih maslina

- 50 g feta sira u maslinovom ulju

- so, biber

- maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 °C. Iseći hleb na kriške oko 1 cm, premazati ih maslacem, pa staviti u tepsiju obloženu papriom za pečenje. Peći bruskete u zagrejanoj rerni 10-ak minuta. U međuvremenu pripremiti ostale sastojke.

Paradajz i avokado iseći na sitne kockice, masline, ako su veće prepoloviti, sušeni paradajz iseći na trake. Beli luk prepoloviti i njime premazati pečene, vruće bruskete. Na svaku staviti svež i sušeni paradajz, avokado, masline, kockice fete. Po želji posoliti, pobiberiti i ostaje još da se preliju sa par kapi balsamik sirćeta, maslinovog ulja i brusketi su gotovi. Poslužiti dok su vrući, jer tada su najbolji.

(Telegraf.rs)