Lazanje paketići imaju ukus koji nikada nećete zaboraviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lazanje spadaju u klasična italijanska jela kojima je teško odoleti

Lazanje paketići osim što su predivnog ukusa i izgledaju vrlo dekorativno.

Priprema će vam oduzeti nešto više vremena, ali svaki izgubljeni minut vredi. Jelo ćete morati da pripremate iz nekoliko delova, stoga se naoružajte strpljenjem i počnite pripremu.

Sastojci koji su potrebni za pripremu ovog jela su:

Spremite najbolje lazanje do sada. Foto-ilustracija: Pixabay.com

- pakovanje lazanja;

- maslinovo ulje;

- 500 gr faširanog mesa;

- 500 ml bešamel sosa;

- glavica crvenog luka;

- 2 čena belog luka;

- 300 gr edamera;

- 300 gr mozzarele;

- 2 kašike paradajz paste;

- 2 šargarepe;

Ne budite lenji. Foto-ilustracija: PIxabay-com

- 500 ml paradajz sosa;

- začini - so, biber, čili.

U dublji tiganj stavite maslinovo ulje, faširano meso, pobiberite, posolite i stavite čilija po želji. U drugom tiganju propržite na kockice iseckanu šargarepu, luk i beli luk i 2 kašike paradajz paste. Zatim u tu smesu dodajte već proprženo faširano meso i pastu. Pustite je da proključa.

Lazanje kuvajte pet minuta. Jednu po jednu. Odložite ih na tacnu kako se ne bi zalepile jedna za drugu. Na sredinu jedne lazanje stavite kašiku bešamel sosa, potom preko nje ukrstite drugu lazanju i stavite kašiku bešamel sosa, kašiku sosa s mesom, malo mozzarela sira i edamera. Zamotajte u paketić.

Lazanje poređajte u tepsiju. Preko stavite bešamel sos i narendanu mozzarelu i edamer. Pecite 10 minuta na 220 stepeni.

(Telegraf.rs/klix.ba)