Recept za kupus kakav još niste probali
Sa kupusom možete da napravite mnogo više nego što ste mislili
Kupus nije samo odličan za sarme i salate, već možete i da ga ispečete i dobijete savršen prilog za vaša jela prepun svežih ukusa.
Ovaj recept možete modifikovati po svom ukusu, ali je ključna stvar sam metod pripreme koji mnogima nikada ne bi pao na pamet.
Sastojci
- 1 velika glavica kupusa, isečena na kriške, vertikalno od vrha debljine 2.5 centimetara
- 3 1/2 supene kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- So i biber
- Sitno ceckan peršun
- Nekoliko kriški limuna
Priprema
Ugrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa.
Pomešajte maslinovo ulje i sitno iseckani beli luk i posle sve procedite kako biste odvojili komadiće belog luka.
Postavite kriške kupusa na papir za pečenje unutar vatrostalne posude i premažite strane maslinovim uljem i dobro posolite i pobiberite.
U već unapred ugrejanoj rerni pecite kupus 15 minuta. Nakon toga, pažljivo ga okrenite i pecite još 15 minuta.
Ako ne želite blago zagorele ivice, pokrijte kupus aluminijumskoj folijom tokom poslednjih 10 minuta pečenja.
Ukrasite kupus peršunom i limunovim sokom.
(Telegraf.rs)