Pečurke na orijentalni način se prave od domaćih sastojaka, a preukusne su

Vreme čitanja: oko 1 min.

Probajte nešto jednostavno, a sasvim drugačije i posebno

Pečurke na orijentalni način će vas za tren oka odvesti na drugi kraj sveta. Ono što je još interesantnije ovaj recept se priprema brzo i lako. Tako da je već danas vreme da osetite ukus istoka.

Svi ukusi sa istoka su primamljivi, ali kada pripremate pečurke na ovakav način, onda dobijate jedinstveno i neprevaziđeno jelo, kojem ćete se stalno vraćati.

Evo kako se pripremaju pečurke na orijentalni način.

Sastojci:

- 30 g maslinovog ulja,

limun i maslinovo ulje

- 30 g susamovog ulja,

- 60 g sirćeta,

- 2 kašike soja sosa,

- 2 kašike seckanog belog luka,

- 500 g pečuraka,

- 2 kašike seckanog zelenog dela mladog luka.

Foto: Pixabay.com

Priprema:

- U dobro zagrejan tiganj stavite ulja, sirće, soja sos, beli luk i pečurke. Dobro prodinstajte. Kada se malo prohledi pospite odozgo zeleni deo crnog luka seckanu male kolutiće. Tako servirano jelo možete odmah poslužiti.

(Telegraf.rs / geniuskitchen.com)