Karamelizovani pirinač za sve ljubitelje sutlijaša
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Sutlijaš je upravo postao zanimljiviji
Sve ljubitelje sutlijaša, obradovaće ovaj nesvakidašnji recept za karamelizovani pirinač jedinstvenog ukusa.
Za ovaj "sutlijaš" potrebno vam je:1 šolja pirinča, 600ml svežeg mleka, 1 pakovanje vanile, 180g šećera, 1 limun, 100g pavlake, 60g ušećerenog voća po izboru i malo soli.
Probajte nesvakidašnji sutlijaš. Foto: Pixabay.com
Stavimo mleko da provri i sipamo unutra pirinač, dobro opran hladnom vodom. Dodajemo 4 kašike šećera, paketić vanile i prstohvatom soli i kuvamo dok pirinač ne omekša pod poklopcem.
Kada pirinač bude gotov, sipamo i pavlaku, sok od limuna i ušećereno voće. Promešamo, pospemo preostalim šećerom i zapečemo na grilu 3-4 minuta, dok se šećer ne karamelizuje. Dezert se servira dobro ohlađen.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)