Domaći uštipci sa kvascem idealni su za doručak, ali i za desert
Savršeni su za doručak, ali i za desert
Veliki broj domaćica je zauzet tokom radne nedelje, pa nam je jako važno da vikendom možemo da pripremimo ukusan doručak, ali i desert koj imožemo da sačuvamo i za koji radni dan.
Idealni za to su uštipci, a kako biste pripremili najukusnije uštipke potrebno vam je sledeće:
- 400g brašna;
- 2 jaja;
- kesica suvog kvasca;
- 400ml svežeg mleka;
- kašičica soli;
- 2 kašičice šećera;
- ulje.
Umutite jaja s mlekom i dodajte so i šećer. Mešajući sve vreme, dodajte brašno kom este prethodno dodali kvasac.
Kada dobijete gusto testo, ostavite da naraste. Kašičicom vadite testo i uštipke pržite na zagrejanom ulju.
Odložit eih na papir ka obi upio višak masnoće. Ove uštipke možete da servirate i kao slane uz kajmak i pršutu, ali i slatke prelivene medom i posoljene šećerom u prahu.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)