Domaći uštipci sa kvascem idealni su za doručak, ali i za desert

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršeni su za doručak, ali i za desert

Veliki broj domaćica je zauzet tokom radne nedelje, pa nam je jako važno da vikendom možemo da pripremimo ukusan doručak, ali i desert koj imožemo da sačuvamo i za koji radni dan.

Idealni za to su uštipci, a kako biste pripremili najukusnije uštipke potrebno vam je sledeće:

- 400g brašna;

- 2 jaja;

- kesica suvog kvasca;

Foto-ilustracija: Pixabay.com

- 400ml svežeg mleka;

- kašičica soli;

- 2 kašičice šećera;

- ulje.

Umutite jaja s mlekom i dodajte so i šećer. Mešajući sve vreme, dodajte brašno kom este prethodno dodali kvasac.

Kada dobijete gusto testo, ostavite da naraste. Kašičicom vadite testo i uštipke pržite na zagrejanom ulju.

Odložit eih na papir ka obi upio višak masnoće. Ove uštipke možete da servirate i kao slane uz kajmak i pršutu, ali i slatke prelivene medom i posoljene šećerom u prahu.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)