Ako zamenite samo jedan sastojak, dobićete najbolju rusku salatu koju ste ikada probali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako promenite samo jedan sastojak, vaša ruska salata imaće 100 puta bolji ukus

Prava domaća ruska salata je ponos svake domaćice, ali i omiljeno predjelo gostiju, a one koje imaju najbolji recept čuvaju ga ljubomorno od svih.

Rešili smo da sa cama podelimo naš recept za najbolju rusku salatu koju ste do sada probali.

A tajna je u samo jednom sastojku koji potpuno menja njen ukus.

Potrebno vam je:

Foto: Flickr/Ivana Sokolović

- 6 oljuštenih skuvanih krompira,

- jedna šargarepa ili više po ukusu,

- 4 kuvana jaja,

- 6 većih kiselih krastavaca,

- 150 grama graška,

- jedne obarene pileće grudi (umesto šunke)

- kašika svežeg iseckanog peršuna,

- majonez po sopstvenom ukusu (najbolje je koristiti domaći majonez za raskošan ukus)

Skuvajte krompir, jaja, šargarepu i grašak. Iseckajte sve sastojke na sitno i sipajte ih u veću činiju. Dodajte majonez i nežno mešajte sastojke dok se ne sjedine. Dodajte pola količine peršuna u smesu, a drugom polovinom ukrasite salatu kada je servirate u činije.

(Telegraf.rs)