Ako zamenite samo jedan sastojak, dobićete najbolju rusku salatu koju ste ikada probali
Ako promenite samo jedan sastojak, vaša ruska salata imaće 100 puta bolji ukus
Prava domaća ruska salata je ponos svake domaćice, ali i omiljeno predjelo gostiju, a one koje imaju najbolji recept čuvaju ga ljubomorno od svih.
Rešili smo da sa cama podelimo naš recept za najbolju rusku salatu koju ste do sada probali.
A tajna je u samo jednom sastojku koji potpuno menja njen ukus.
Potrebno vam je:
- 6 oljuštenih skuvanih krompira,
- jedna šargarepa ili više po ukusu,
- 4 kuvana jaja,
- 6 većih kiselih krastavaca,
- 150 grama graška,
- jedne obarene pileće grudi (umesto šunke)
- kašika svežeg iseckanog peršuna,
- majonez po sopstvenom ukusu (najbolje je koristiti domaći majonez za raskošan ukus)
Skuvajte krompir, jaja, šargarepu i grašak. Iseckajte sve sastojke na sitno i sipajte ih u veću činiju. Dodajte majonez i nežno mešajte sastojke dok se ne sjedine. Dodajte pola količine peršuna u smesu, a drugom polovinom ukrasite salatu kada je servirate u činije.
(Telegraf.rs)