Recept koji je podelio Instagram: Slavna kuvarica otkrila kako se pravi salata od samo dva sastojka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovi koji su probali kažu da je ukusno...

Foto: AP/Tanjug

Poznata kuvarica Najdžela Loson je podelila svet svojim jednostavnim receptom za salatu od paradajza.

Čuvena kuvarica podelila je recept za "staromodnu paradajz salatu" prelivenu sosom koji je takođe sama pripremila.

Međutim, recept od nikad dva lakša sastojka gotovo da ne može biti nazvan salatom, a ne ponajviše od strane jedne od najvećih svetskih kuvarica, stav je komentatora.

Recept se prvi put pojavio u njenoj knjizi recepata još 2002. godine, a ono što ga definitivno ne čini "naivnim" kako su ga mnogi opisali je činjenica da se sos priprema kod kuće.

- Zašto sunčam paradajz sat, dva pre nego što napravim salatu - budu još ukusniji! - napisala je.

Drugi su je pak, odbranili jer je čitava tajna u sosu čiji vam recept prilažemo u nastavku:

Sastojci:

- 500 grama čeri paradajza

- 1/4 kašičice senfa

- 1 kašičica brašna

- 1 kašičica šećera

- so

- biber

- 250ml punomasnog mleka

- 1 jaje

- 4 kašike sirćeta

- 1 kašika suncokretovog ulja

Priprema:

Do pola napunite sudoperu hladnom vodom.

Umutite senf, brašno i šećer sa kašičicom soli i biberom u jednu posudu.

Dodajte malo mleka i promešajte da bi se napravila lepa smesa, zatim lagano zagrejte dodajte mleko sve vreme mešajući.

Potom dodajte umućena jaja i sirće i nastavite da mešate dok ne počne da se zgrušnjava. Kada smesa dobije teksturu kreme, dodajte ulje i stavite posudu u sudoperu sa hladnom vodom i nastavite da mešate neko vreme.

Kada se skroz ohladi, odrežite paradajz na pola i prelijte sosom.

Salata po receptu Najdžele Loson je gotova.

Prijatno!

(Telegraf.rs)