Uz trik Gordona Remzija skuvajte najukusniji pirinač ikada (RECEPT)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavni britanski kuvar Gordon Remzi zna kako da napravi savršeni pirinač koji uspeva svaki put

Želite li da dobijete najbolje moguće rezultate, odaberite pirinač dugog zrna, priznaje kuvar.

Basmati pirinač se smatra najkvalitetnijom vrstom pirinča, a raste isključivo u podnožju Himalaja. Karakteristično za njega je dugo zrno koje se kuva otprilike desetak minuta.

Gordon Ramzi tvrdi da je 1:1,5 idealna razmera pirinča i vode, a pronašao je i optimalno vreme za termičku obradu.

Sastojci za savršeno kuvani pirinač:

- 400 g pirinča

- 600 ml hladne vode

- 3 semenke kardamon

- 2 zvezde anisa

- so i biber po želji

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Isperite pirinač pod mlazom hladne vode. Stavite ga u lonac. Posolite i pobiberite, pa sve dobro promešajte. U lonac ubacite zvezdasti anis i kardamon, koji ste prethodno probušili kako bi otpustio svoje prirodne arome tokom kuvanja.

Pustite da voda brzo provri. Kada provri, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno lagano kuva 8-10 minuta.

Tokom kuvanja nemojte podizati poklopac. Poklopljeni lonac ključan je za savršenu termičku obradu pirinča.

Varjačom promešajte pirinač i poslužite ga uz sos po želji.

(Telegraf.rs/ haber.ba)