Posle recepta za starinske uštipke više nikada nećete želeti nijedne druge

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uštipci su idealni za goste i ukućane, za doručak i večeru, za vredne i lenje domaćice

Uštipke niko ne odbija, a evo jednog starinskog recepta iz "Velikog narodnog kuvara" iz 1983. godine.

Sastojci:

- pola litre vode

-Pola kilograma mekog brašna

- 3 jajeta

- mast

Foto: pixabay.com

Priprema:

Usuti u šerpu pola litre vode, malo je posoliti i zagrejati na šporetu. Zasebno dobro umutiti 3 žumanceta varjačom. Zatim u žumanca postepeno dodavati toplu vodu, neprestano mešajući dok se sva voda ne utroši. Posle toga usuti pola kilograma mekanog brašna i lupati varajčom dok testo ne dobije mehure.

Ulupati čvrst sneg od 3 belanceta i lako ga umešati u testo. U tiganj za krofne staviti dosta masti, dobro je zagrejati na ringli, od testa odvajati manje količine kašikom, spuštati ih na vrelu mast i pržiti.

Rumene ušipke vaditi rešetkastom kašikom iz masti na veliki tanjir pa ih posuti prah šećerom.

Služite ih dok su topli!

(Telegraf.rs)