Kuvari otkrivaju genijalan trik: Evo kako da izdinstate crni luk na sasvim drugačiji način
Gastro stručnjaci otkrivaju novi način za dinstanje luka
Crni luk je neizostavan sastojak mnogih jela, dodatak ili čak osnova za salatu. Kada je reč o pripremi domaćih specijaliteta gotovo da nema recept u kome ne dominira ova povrćka.
Kako biste izvukli maksimum iz nje, odnosno dobili sve hranljive sastojke i svom jelu poboljšali ukus, važno je da na pravilan način izdinstate luk.
Iako većina nas smatra da je dovoljno samo zagrejati ulje i dodati sitno iscekano povrće, istina je drugačija.
Poznati kuvari su otkrili da većina ljudi često iznova i iznova pravi određene greške pri dinstanju, zbog čega kockice luka požute, omekšaju i izgube specifičnu aromu.
Kako biste to izbegli, gastro stručnjaci tvrde da pri svakom dinstanju u tiganj ubacite prstohvat sode bikarbone. Na taj način će crni luk brže da poprimi tamniju boju, ujedno će se smanjiti vreme dinstanja.
(K.M./Telegraf.rs)