Kuvari otkrivaju genijalan trik: Evo kako da izdinstate crni luk na sasvim drugačiji način

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gastro stručnjaci otkrivaju novi način za dinstanje luka

Foto: Pixabay

Crni luk je neizostavan sastojak mnogih jela, dodatak ili čak osnova za salatu. Kada je reč o pripremi domaćih specijaliteta gotovo da nema recept u kome ne dominira ova povrćka.

Kako biste izvukli maksimum iz nje,  odnosno dobili sve hranljive sastojke i svom jelu poboljšali ukus, važno je da na pravilan način izdinstate luk.

Foto-iliustracija: Pixabay.com

Iako većina nas smatra da je dovoljno samo zagrejati ulje i dodati sitno iscekano povrće, istina je drugačija.

Poznati kuvari su otkrili da većina ljudi često iznova i iznova pravi određene greške pri dinstanju, zbog čega kockice luka požute, omekšaju i izgube specifičnu aromu.

Kako biste to izbegli, gastro stručnjaci tvrde da pri svakom dinstanju u tiganj ubacite prstohvat sode bikarbone. Na taj način će crni luk brže da poprimi tamniju boju, ujedno će se smanjiti vreme dinstanja.

(K.M./Telegraf.rs)