Ako nema kvasca: Lepinja iz tiganja se jednostavno priprema, a iznenađujuće je ukusna
Recept za lepinju bez kvasca
Ukoliko ste nakupovali velike zalihe brašna i ne znate kako da ga upotrebe jer nemate kvasac, savetujemo da isprobate naš odličan recept za lepinjice koje se spremaju u tiganju.
Sve što vam je potrebno su osnovne namirnice - brašno, so, prašak za pecivo, maslinovo ulje, voda i začini.
Oni koji su isprobali ovaj recept tvrde da su lepinje izvanrednog ukusa i da se mogu jesti i sutradan, dovoljno je samo da ih zagrejete u mikrotalasnoj pećnici ili rerni.
Sastojci:
300 g pšeničnog, ražanog ili integralnog brašna
200 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo, po želji dodati začini, npr. origano i malo timijana
1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Sipajte brašno u posudu, dodajte prašak za pecivo, so, maslinovo ulje, vodu, i po želji začine. Zamesite glatko testo, a potom pripremljenu smesu prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko 15 minuta kako bi se testo lepo podiglo.
Napravite kuglice od testa i oblikujte lepinje.
Na kraju je potrebno da ugrejete ulje, stavite lepinjicu u tiganj. Kada se lepo isprži, okrenite je na drugu stranu.
(K.M./Telegraf.rs)