Veliki narodni kuvar iz 1983. godine krije 3 recepta koja će vam momentalno osnažiti imuni sistem
U pitanju su recepti za 3 supe koje su pravi izvor zdravlja
U vreme epidemije korona virusa u Srbiji, stručnjaci apeluju da bi na svaki mogući način trebalo da jačamo imuni sistem koji je ključan u odbrani od bolesti Covid-19.
Ipak, malo ko zna da bi odgovore trebalo potražiti u Velikom narodnom kuvaru iz 1983. godine koji krije više nego korisne recepte.
Pogledajte kako da jednostavno napravite neku od ove 3 supe koje se preporučuju na dnevnoj bazi:
Supa od sirovog belog luka
Sitno iseckati nekoliko češnjeva belog luka i staviti u posudu u kojoj će se servirati supa. Dodati 1 kašiku ulja, malo bibera i soli i dobro mešati. Izmešano preliti vrelom vodom i dodati 100 grama kisele pavlake.
Supa za bolesnike
Izrezati krto meso od teletine ili govečeta na tanke režnjeve i slagati ih jedne preko drugih u široki lonac za supu. Malo posoliti i naliti vodom toliko da ogrezne. Pokriti lonac tanjirom na kojem uvek treba da ima vode, a meso treba da se lagano krčka 6 sati. Poslednjih 10 minuta neka jako vri, a zatim supu procediti kroz belu krpu.
Od 2kg mesa dobiće se dve trećine ili tri četvrtine litra dobre supe, lepe boje i okrepljujuće sadržine.
Supa od cvekle
Izabrati mlade cvekle, ali obratiti pažnju da sve budu jasnocrvene boje. Jedan kilogram cvekle oprati, naliti vodom i dodati luk, peršun i malo majčine dušice. Sve ovo kuvati i, kada cvekle budu mekane, oljuštiti ih i propasirati. Razblažiti cveklu jakom supom, skuvati je i začpiniti žumancetom. Na kraju dodati komad maslaca.
(T.T./Telegraf.rs)