Čizkejk od lubenice: Ukusna letnja torta koja će vas oduševiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako sumnjamo da vam je bostan već dojadio, uvek valja probati nešto novo. Zašto to ne bi bio osvežavajući čizkejk s ukusom lubenice?

Foto: Printskrin Jutjub/How To Cook That

Pošto je sezona lubenica u punom jeku, sigurno ni vi ne propuštate priliku da se ovo voće (ili ipak povrće?) svakog dana nađe na vašem jelovniku.

Ali, ako vam dojadi da je seckate na kockice, kriške ili od nje pravite slatko, smutije, lubenadu ili da je bacate na roštilj dobro je znati da možete da napravite nešto potpuno drugačije.

Baza

Sastojci:

- 200g običnog keksa

- 100g putera ili margarina

- nekoliko kapljica zelenog želatina

- 200g običnog keksa

- 100g putera ili margarina

- nekoliko kapljica crvenog želatina

Foto: Printskrin Jutjub/How To Cook That

Postupak:

1. Keks izmrvite u najsitnije mrvice oklagijom ili blenderom.

2. Otopite maslac i pomešajte s keksom i želatinom. Lepo umešajte kako bi se smesa sjedinila.

3. Stavite crvenu smesu u kalup za tortu (prečnika 21cm) i koristite poleđinu kašike da lepo poravnate. Napravite prostor oko ivive za zelenu smesu.

4. Uzmite u šaku malu količinu zelene smese, zgnječite je i potom stavite oko crvene u plehu. Kašikom lepo sve izravnajte (kao na snimku).

Čizkejk

Sastojci:

- 2/3 kašike želatina u prahu

- 25ml vode

- 250 g krem sira (maskarpone)

- 60g šećera

- 60ml mleka

- 60ml slatke pavlake

Foto: Pixabay

Postupak:

1. Stavite želatin u vodu, promešajte i ostavite po strani da upije voda.

2. Umutite slatku pavlaku i ostavite sa strane.

3. Umutite krem sir mikserom, potom dodajte šećer i mleko.

4. Zagrejte želatin u mikrotalasnoj pećnici dok se ne otopi. Dodajte ga u smesu s krem sirom i brzo ulupajte.

5. Dodajte u slatku pavlaku.

6. Jednu šolju ove smese odvojite sa strane i obojite je u crveno, a potom prospite preko crvene baze.

7. Preko prosute crvene smese stavite jednu činijicu tako da je poklopite, a potom oko nje sipajte smesu za čizkejk.

8. Ostavite u frižider.

Video: Zašto je ceo svet opčinjen ovim slatkišem?! Evo kako da ga i vi napravite

(Telegraf.rs/Yumama)