Kuvar otkrio trik za pripremu najhrskavijih zlatnih krompirića: Ispoštujte pravilo 7 minuta!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Probajte nešto drugačije

Foto: Pixabay

Britanski kuvar Tom Vesterlend koji radi u jednom poznatom lancu restorana otkrio je svoju jedinstvenu metodu pripreme zlatnih, hrskavih krompirića kakve niste probali do sada!

Metoda pod nazivom "sedmominutno premeštanje" je prilično jednostavna, a važno je pratiti sve korake kako biste dobili najfiniji ukus.

- Prvi važan faktor je odabir krompira - potreban vam je prljavi krompir. Prljavi krompir ima niži sadržaj šećera, tako da se bolje hrska, bez gorenja. Oljuštimo ih i isečemo na ono što ja zovem „oblik pečenog krompira“- tako da ima što više ivica. Trik je da imate što više hrskavih ivica! - kazao je Tom.

Sada sledi glavni metod pripreme.

- Sipajte krompir u šerpu, nalijte ga hladnom vodom i dodajte šaku soli. Sačekajte da voda počne da ključa, a zatim ih kuvajte tačno sedam minuta. Ocedite krompir, dodajte malo kamene soli - objašnjava gastronom.

Printskrin Facebook / Andrew Price

Nakon toga, bitno je da zagrejete rernu i pripremite goveđu mast.

- Zatim zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa, u plehu otopite malo goveđe masti i dodajte krompir. Krompiriće pecite na jakoj vatri dok ne postanu zlatni i hrskavi - savetuje Vesterlend.

(Telegraf.rs)