Kuvar otkrio trik za pripremu najhrskavijih zlatnih krompirića: Ispoštujte pravilo 7 minuta!
Probajte nešto drugačije
Britanski kuvar Tom Vesterlend koji radi u jednom poznatom lancu restorana otkrio je svoju jedinstvenu metodu pripreme zlatnih, hrskavih krompirića kakve niste probali do sada!
Metoda pod nazivom "sedmominutno premeštanje" je prilično jednostavna, a važno je pratiti sve korake kako biste dobili najfiniji ukus.
- Prvi važan faktor je odabir krompira - potreban vam je prljavi krompir. Prljavi krompir ima niži sadržaj šećera, tako da se bolje hrska, bez gorenja. Oljuštimo ih i isečemo na ono što ja zovem „oblik pečenog krompira“- tako da ima što više ivica. Trik je da imate što više hrskavih ivica! - kazao je Tom.
Sada sledi glavni metod pripreme.
- Sipajte krompir u šerpu, nalijte ga hladnom vodom i dodajte šaku soli. Sačekajte da voda počne da ključa, a zatim ih kuvajte tačno sedam minuta. Ocedite krompir, dodajte malo kamene soli - objašnjava gastronom.
Nakon toga, bitno je da zagrejete rernu i pripremite goveđu mast.
- Zatim zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa, u plehu otopite malo goveđe masti i dodajte krompir. Krompiriće pecite na jakoj vatri dok ne postanu zlatni i hrskavi - savetuje Vesterlend.
(Telegraf.rs)