Recept za "sirotinjsko" jelo koje gurmani obožavaju, a za njega vam je potrebno samo 250 dinara!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdrava kukuruzna kaša sa dodacima

Foto: Youtube/Printscreen/ Marie Reginato

Da palenta ili kačamak može biti pravi specijalitet, dokaz je recept maštovitih kulinara. Palenta važi za "sirotinjsku" hranu, ali ova gastro ponuda osvaja ukusom svakoga, zato ne propustite jedinstveni ukus u kome ćete uživati. Za pripremu vam neće biti potrebna neka veština, ali ni mnogo novca.

Sastojci:

  • 150 g kukuruznog griza za palentu
  • 800 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 20 g margarina
  • peršun, bosiljak, so, biber, ulje

Priprema:

U posoljenoj vodi kuvati kačamak uz neprestano mešanje i dodati kačkavalj i biber. Sipati ohlađenu palentu na radnu površinu, stanjiti i iseći na trouglove, pa premazati uljem. Svaki komad staviti na zagrejani gril tiganj i peći 3-4 minuta sa obe strane. Šampinjone propržiti na ulju i margarinu sa zgneječenim belim lukom, pa dodati bosiljak i peršun. Preliti grilovane komade palente ovom smesom i služiti.

Prijatno!

(Telegraf.rs)