Posne palačinke, vazdušaste i ukusne kao one sa jajima i mlekom: Recept koji ćete često praviti
Ukoliko postite, ne morate da se odričete tradicionalnog slatkiša, ali u malo izmenjenoj varijanti
Palačinke su poslastica koju obožavaju pripadnici svih generacija. Jeftine su, brzo se i lako prave, zgodne su kad banu iznenadni gosti, a na našim prostorima vrlo često se služe umesto večere sa mlevenim orasima, džemom, raznim vrstama kremova sa čokoladom i lešnicima... Nisu nam strane ni one slane varijante sa pavlakom, listićima šunke, kiselim krastavčićima, majonezom, kačkavaljem...
Ukoliko postite, a uželeli ste se nečeg slatkog, neka vaš izbor budu posne slatke palačinke koje će ispuniti kuću mirisom cimeta.
Sastojci:
- pola litra vode
- 350 grama mekog brašna
- kafena kašičica šećera
- pola kafene kašičice soli
- 2 kesice vanilin šećera
- malo naribane korice limuna (po želji)
- 3 kašike ulja za testo + ulje za prženje
- kafena kašičica praška za pecivo
Priprema:
Izmešajte vodu, šećer, so, vanilin šećer, ulje i naribanu koricu limuna. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Testo sjedinite varjačom ili mikserom tako da bude glatko, pa pecite palačinke u dobro zagrejanom tiganju koji ste prethodno premazali uljem. Namažite ih džemom ili pospite orasima i šećerom, umotajte i uživajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)