Posna pita sa šampinjonima: Jedan sastojak u receptu daće joj poseban, neodoljiv ukus!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealna za doručak ili večeru, brzo se sprema i drži sitost

Foto: Shutterstock

Oni koji ne poste verovatno su prethodnih prazničnih dana uživali u kaloričnoj hrani i sada se osećaju tromo i teško.

Da biste rasteretili organe za varenje i osetili u isto vreme i sitost i lakoću u stomaku, napravite posnu pitu sa šampinjonima i kinoom, pseudožitaricom koja hrani daje orašast ukus.

Ukoliko postite, ovaj recept može da bude vaše spasonosno rešenje za doručak ili večeru ako ste se zasitili poznatih recepata za pripremu posnih jela.

Sastojci:

  • pakovanje kora
  • 500 gr šampinjona
  • 70 gr kinoe
  • 1 veći praziluk
  • 1dl ulja
  • 2 dl kisele vode
  • kašičica origana
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Operite kinou, nalijte 2,5 puta veću količinu vode i skuvajte.

Očistite šampinjone i praziluk, pa ih iseckajte. Odvojite jednu kašiku ulja od pripremljene količine, pa prodinstajte praziluk i onda dodajte šampinjone. Začinite i dinstajte dok voda koju su pustile pečurke ne uvri. Pomešajte sa kuvanom kinoom, po potrebi još malo začinite i ostavite da se prohladi.

Pomešajte ulje sa kiselom vodom. Stavite tri kore u pleh, svaku koru poprskajte mešavinom ulja i vode, a na treću stavite nadev. Ređajte tako kore i fil dok sve ne utrošite.

Pre nego što stavite tepsiju sa pitom u rernu isecite je, poprskajte mešavinom ulja i kisele vode i stavite da se peče.

Rerna bi trebalo da bude zagrejana na 180 stepeni. Pecite dok ne porumeni.

Prijatno!

Video: Recepti za koktele koji će vas navesti da odmah otrčite do najbliže prodavnice

(Telegraf.rs)