Započnite vikend sočnim i ukusnim krempitama: Ukus, kao iz najbolje poslastičarnice
Kremasti desert sa lisnatim testom
Iako mnogi misle da za pripremu krempite treba izdvojiti mnogo vremena, ovaj recept dokazuje da to baš i nije tako. Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu poslasticu možete pripremiti veoma brzo i time obradovati sve ukućane.
Sastojci:
- 500 grama lisnatog testa ili gotove kore za krempitu
- 6 jaja
- 2 vanilin šećera
- 20 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 4 kašike gustina
- 1 l mleka
- 2 kutije slatke pavlake
Priprema:
Ako nisu gotove kore za krempitu onda razvite odmrznuto lisnato testo i svaku koru ispecite u rerni.
Umutite 6 žumanaca sa 10 kašika šećera, 2 vanilin šećera, zatim dodatjte 8 kašika brašna, 4 kašike gustina i 2,5 decilitra mleka, pa umutite mikserom.
Ostatak mleka stavite na ringlu da provri, pa smanjite temperaturu i u mleko sipajte žutu smesu od žumanaca i skuvajte žuti krem dok ne postane gust. Ostavite krem da se malo prohladi pa u njega dodajte umućen šlag od 6 belanaca i 10 kašika šećera i lagano promešajte varjačom.
Zatim jednu koru od lisnatog testa stavite na tacnu.
Preko kore sipajte krem. Kada se fil prohladi možete da stavite umućenu slatku pavlaku bez dodavanja šećera, a preko toga drugu koru.
Dekorišite šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)