Započnite vikend sočnim i ukusnim krempitama: Ukus, kao iz najbolje poslastičarnice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kremasti desert sa lisnatim testom

Foto: Shutterstock

Iako mnogi misle da za pripremu krempite treba izdvojiti mnogo vremena, ovaj recept dokazuje da to baš i nije tako. Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu poslasticu možete pripremiti veoma brzo i time obradovati sve ukućane.

Sastojci:

  • 500 grama lisnatog testa ili gotove kore za krempitu
  • 6 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 20 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 4 kašike gustina
  • 1 l mleka
  • 2 kutije slatke pavlake

Priprema:

Ako nisu gotove kore za krempitu onda razvite odmrznuto lisnato testo i svaku koru ispecite u rerni.

Umutite 6 žumanaca sa 10 kašika šećera, 2 vanilin šećera, zatim dodatjte 8 kašika brašna, 4 kašike gustina i 2,5 decilitra mleka, pa umutite mikserom.

Ostatak mleka stavite na ringlu da provri, pa smanjite temperaturu i u mleko sipajte žutu smesu od žumanaca i skuvajte žuti krem dok ne postane gust. Ostavite krem da se malo prohladi pa u njega dodajte umućen šlag od 6 belanaca i 10 kašika šećera i lagano promešajte varjačom.

Zatim jednu koru od lisnatog testa stavite na tacnu.

Preko kore sipajte krem. Kada se fil prohladi možete da stavite umućenu slatku pavlaku bez dodavanja šećera, a preko toga drugu koru.

Dekorišite šećerom u prahu.

Prijatno!

Video: Titov poslednji batler nam otrkiva tajnu recepta bledske krempite

(Telegraf.rs)