Božanstvena prolećna čorbica od povrća: Recept za ručak u kom ćete uživati i kad nije post
Brzo, lako i jednostavno
Jela „na kašiku“ nekada su bila obavezna na svakoj trpezi makar jednom dnevno.
Danas, zbog drugačijeg tempa života, često ne stižemo da svakog dana spremimo domaću čorbu ili supu, a u vreme posta mnoge domaćice ostanu bez ideja šta da pripreme ukućanima pre glavnog jela koje se uglavnom svodi na ugljene hidrate.
Rešenje je jednostavno i brzo – čorbica od povrća za koju vam neće biti potrebno duže od četrdesetak minuta.
Sastojci:
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- ½ kg karfiola
- 2 litra vode
- ½ litra soka od paradajza
- 2 kašike suvog začina
- 1 vezica svežeg peršuna (po želji)
- so
Priprema:
Očistite i operite krompir, šargarepu, crni luk i karfiol. Sve iseckajte na sitno (karfiol možete da podelite na cvetiće), pa spustite povrće u šerpu u koju ste sipali vodu.
Kad povrće bude skuvano, dodajte sok od paradajza, so i suvi začin, i sklonite sa vatre.
Pre služenja, po želji iseckajte sveže peršunovo lišće, pa njime ukrasite čorbu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)