Posni pirinač sa spanaćem iz rerne: Brzo se sprema, još brže nestaje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može biti prilog, ali i glavno jelo uz sezonsku salatu

Foto: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

Ovo je brzo i ukusno jelo za dane posta. Budući da nije previše kalorično dobro će poslužiti i ako vodite računa o ishrani. Može biti prilog, ali i glavno jelo uz sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 500 gr pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 250 gr spanaća, svežeg ili smrznutog
  • 100 ml ulja
  • 1 manja šargarepa
  • so, biber, začini po ukusu

Priprema:

Pirinač operite i skuvajte. Crni i beli luk iseckajte sitno pa ih dodajte pirinču. Peršun i spanać možete iseckati sitno ili izblendati i sve dodati u pirinač. Dodajte ulje, začine i sve stavite u vatrostalnu posudu. Odozgo narendajte manju šargarepu.

Rernu zagrejte na 220 stepeni i jelo pecite oko 20 minuta.

Prijatno!

Video: Posni, zdravi, brzo se prave... Ovi kolačići su idealni za nedeljni doručak

(Telegraf.rs)