Kvrguša sa piletinom koja se topi u ustima: Recept za tradicionalno jelo iz Bosne
7
Vreme čitanja: oko 1 min.
Po ukusu je slična irskoj pilećoj piti
Foto: PrintScreen/Youtube/Kuhinja za 10
Kvrguša je tradcionalni recept iz Bosne koji je veoma ukusan, a priprema se poprilično brzo i jednostavno. Kada je jednom probate, kvrguša će sigurno postati jedno od onih laganih jela koje brzo spremate kada se vratite sa posla.
Sastojci:
- 6 bataka
- 4 jaja
- 200 ml mleka
- 1 čaša kisele vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 gr brašna
- 200 ml neutralne pavlake
- 2 kašike ulja
- so, biber, mešavina začina, paprika
Priprema:
Piletinu začinite i poređajte je u nauljenu tepsiju, a zatim stavite u rernu na 200 stepeni 20 minuta.
U posudu stavite jaja, so, mleko, jogurt, ulje i prašak za pecivo, pa sve zajedno umutite. Postepeno sipajte brašno, dok ne dobijete smesu kao za palačinke.
Izvadite piletinu iz rerne i prelijte je dobijenom smesom. Pecite 25 minuta na 200 stepeni. Posle 25 minuta, dodajte neutralnu pavlaku i vratite u rernu na 5 minuta.
Jelo služite toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)