Kvrguša sa piletinom koja se topi u ustima: Recept za tradicionalno jelo iz Bosne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po ukusu je slična irskoj pilećoj piti

Foto: PrintScreen/Youtube/Kuhinja za 10

Kvrguša je tradcionalni recept iz Bosne koji je veoma ukusan, a priprema se poprilično brzo i jednostavno. Kada je jednom probate, kvrguša će sigurno postati jedno od onih laganih jela koje brzo spremate kada se vratite sa posla.

Sastojci: 

  • 6 bataka
  • 4 jaja
  • 200 ml mleka
  • 1 čaša kisele vode
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 gr brašna
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 2 kašike ulja
  • so, biber, mešavina začina, paprika

Priprema: 

Piletinu začinite i poređajte je u nauljenu tepsiju, a zatim stavite u rernu na 200 stepeni 20 minuta.

U posudu stavite jaja, so, mleko, jogurt, ulje i prašak za pecivo, pa sve zajedno umutite. Postepeno sipajte brašno, dok ne dobijete smesu kao za palačinke. 

Izvadite piletinu iz rerne i prelijte je dobijenom smesom. Pecite 25 minuta na 200 stepeni. Posle 25 minuta, dodajte neutralnu pavlaku i vratite u rernu na 5 minuta.

Jelo služite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)