Domaća pileća pašteta: Recept za lak, a zdrav i ukusan namaz koji će vas oduševiti
Pašteta je mnogim mališanima omiljeno jelo, a ovako napravljenu će je obožavati
Ma kako da neki industrijski namazi i nisu najzdraviji deca ih obožavaju i radije ih jedu nego bilo kakvu pitu ili sendvič.
Za domaću paštetu ne treba vam mnogo vremena za pripremu, a ovaj recept će doneti radost svim vašim ukućanima kada je budu probali.
Sastojci:
- 400 grama pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 veza peršuna
- 2 kašike senfa
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika kečapa
- sok od 1/2 limuna
- so, biber
- prstohvat karija po želji
- malo vlašca
Priprema:
Belo meso ispecite u rerni. Iskidajte ga na komade pa stavite u blender. Dodajte mu na krupno sečen crni luk, čen belog luka, iseckanu vezu peršuna, senf, majonez, kečap, sok od limuna, soli i bibera po ukusu, a ako volite pikantniju paštetu prstohvat karija.
Sve to zajedno izblendirajte tako da se lepo sjedini i masa postane kompaktna.
Preručite paštetu u dublju posudu i ukoliko volite pospite je sa malo vlašca. Odlična je kao zdrav namaz na hleb za doručak. A uz nju možete poslužiti čaj ili jogurt.
Prijatno!
(Telegraf.rs)