Fantastičan namaz od cvekle, pavlake i sira: Recept za kremasto zadovoljstvo ukusnije od paštete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za ovaj namaz neće vam biti potrebno više od 5 minuta

foto Pixabay

U toplim danima mnogi imaju dilemu šta da pripreme za doručak, a na našim prostorima decenijama već omiljen prvi obrok je pecivo ili pašteta sa hlebom i jogurt.

Oni koji ne vole paštetu ili žele da se hrane zdravije radije biraju smuti od voća koji, nažalost, ne drži sitost duže od dva sata. U vreme kada nam je sveže sezonsko povrće na dohvat ruke, mnogi se sve češće opredeljuju za namaze u kombinaciji sa mlečnim proizvodima. Među njima je najpopularniji i, verujte nam na reč, najukusniji namaz od sveže cvekle sa pavlakom i sirom.

Pored toga što se priprema za svega 5 minuta, ovaj namaz je izuzetno zdrav i zasitan. Ako ga jedete uz integralni hleb, nećete ogladneti barem 4 do 5 sati.

Sastojci:

  • dve sveže cvekle
  • čaša pavlake (180 grama)
  • 100 grama sira
  • začini (po želji)

Priprema:

Operite cveklu pod mlazom hladne vode i po želji ljuštilicom za povrće skinite prvi sloj. Izrendajte cveklu, dodajte joj pavlaku i izmrvljen sir, pa sve dobro sjedinite.

Ukoliko želite, u namaz možete da dodate susam - nepržen ili prepečen, ili ako volite malo ljute tucane paprike, prstohvat mlevenog crnog bibera i pola kašičice kurkume...

Namaz je izuzetno ukusan i bez ikakvih dodataka, a izbor sira prepuštamo vama - ako volite blag ukus neka to bude mladi sir, a ako ste ljubitelj kaloričnije hrane izmrvite zlatarski ili sjenički sir.

Navedena količina dovoljna je za 8 parčića hleba.

Ovaj namaz možete da poslužite i kao prilog uz glavno jelo za ručak ili večeru.

Prijatno!

Video: Jesenja salata od cvekle i rena

(Telegraf.rs)