Vrganji koji se tope u ustima: Recept za pikantno i ukusno jelo koje se sprema za tili čas
Ukoliko ste ljubitelj pečuraka, ne propustite da isprobate ovaj recept
Vrganji spadaju u najukusniju vrstu pečuraka, a po ukusu i aromi su na drugom mestu, odmah posle visoko cenjenih i skupih tartufa.
Ako ste ljubitelj pečuraka, a zasitili ste se šampinjona, napravite pikantne vrganje koje možete da poslužite kao glavno jelo, ali i kao prilog.
Sastojci:
- 500 gr vrganja
- 2 glavice crnog luka
- 1 praziluk
- 2 jaja
- so, biber, suvi začin, ulje
- ruzmarin (po želji)
Priprema:
Operite vrganje, pa ih iseckajte i odložite sa strane.
Očistite luk i praziluk, sitno ih iseckajte i dinstajte u tiganju na malo ulja. Kad luk postane staklast, dodajte iseckane vrganje i nastavite da dinstate uz povremeno mešanje drvenom varjačom.
Kad vrganji otpuste vodu, posolite ih, pobiberite, dodajte im suvi začin i dva umućena jajeta, pa još minut-dva ostavite tiganj na šporetu.
Ovako pripremljene vrganje možete da jedete uz prepečen hleb ili skuvanu testeninu i sezonsku salatu. Takođe, odlično se slažu uz kačamak ili proju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)