Vrganji koji se tope u ustima: Recept za pikantno i ukusno jelo koje se sprema za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko ste ljubitelj pečuraka, ne propustite da isprobate ovaj recept

foto Pixabay

Vrganji spadaju u najukusniju vrstu pečuraka, a po ukusu i aromi su na drugom mestu, odmah posle visoko cenjenih i skupih tartufa.

Ako ste ljubitelj pečuraka, a zasitili ste se šampinjona, napravite pikantne vrganje koje možete da poslužite kao glavno jelo, ali i kao prilog.

Sastojci:

  • 500 gr vrganja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 praziluk
  • 2 jaja
  • so, biber, suvi začin, ulje
  • ruzmarin (po želji)

Priprema:

Operite vrganje, pa ih iseckajte i odložite sa strane.

Očistite luk i praziluk, sitno ih iseckajte i dinstajte u tiganju na malo ulja. Kad luk postane staklast, dodajte iseckane vrganje i nastavite da dinstate uz povremeno mešanje drvenom varjačom.

Kad vrganji otpuste vodu, posolite ih, pobiberite, dodajte im suvi začin i dva umućena jajeta, pa još minut-dva ostavite tiganj na šporetu.

Ovako pripremljene vrganje možete da jedete uz prepečen hleb ili skuvanu testeninu i sezonsku salatu. Takođe, odlično se slažu uz kačamak ili proju.

Prijatno!

Video: Skrivena pita s pileitnom, pečurkama i prazikukom

(Telegraf.rs)