Recept za vazdušaste slane mafine sa tikvicama i sirom: Zalogaji kojima nećete moći da odolite
Za njihovu pripremu neće vam biti potrebno duže od pola sata
Skoro da ne postoji osoba koja ne voli mafine. Bili oni slatki ili slani, njihovom nedoljivom ukusu ne uspeva niko da odoli. Kada nemate vremena da se zadržavate u kuhinji, a rado biste obradovali porodicu sa ukusnim i hranljivim doručkom, onda je ovaj recept savršen za tu priliku.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 3 kašike brašna
- 4 kašike kisele vode
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- 200 gr tvrđeg sira
- so
Priprema:
Crni luk i šargerepu oljuštite i iseckajte na kockice, a tikvicu oljuštitite i izrendajte na krupno rende. U tiganj sipajte malo ulja, pa kad se ono zagreje dodajte povrće, malo ga posolite i prodinstajte.
U činiji pomešajte brašno, kiselu vodu, ulje, jaje i so.
Kada povrće omekša, iz tiganja ga sipajte u činiju sa testom i sve fino sjedinite. Dodajte izmrvljen sir, pa još jednom dobro promešajte smesu.
Kalupe za mafine podmažite uljem, pa kašikom vadite smesu za mafine i sipajte u njih.
Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)