Domaći namaz od pečenih paprika, ukusniji od ajvara: Recept koji uspeva i početnicima u kuhinji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo se priprema, pikantan je i veoma zasitan

Foto: Pixabay

Ukoliko volite pečene paprike, a nemate vremena da pripremite domaći ajvar, ovaj namaz može da mu bude dostojna zamena. Pored toga što se brzo priprema i nije skup, mogu da ga naprave i apsolutni početnici u kuhinji.

Sastojci:

  • 3 mesnate crvene paprike
  • 50 grama leblebije
  • 2 čena belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 gr putera
  • kašika seckanog lista peršuna
  • prstohvat bibera
  • prstohvat soli
  • kafena kašičica mlevene slatke paprike

Priprema:

Sveže paprike dobro operite, pa ih ispecite na plotni. Ubacite ih u običnu kesu i ostavite da odstoje desetak minuta da biste ih lakše oljuštili.

Leblebiju skuvajte u vodi, procedite i ubacite u blender. Dodajte pečenu papriku i sve dobro izmiksajte. U dobijen namaz dodajte iseckan beli luk, maslinovo ulje, puter, peršun, biber, so i mlevenu slatku papriku, pa još malo izradite u blenderu.

Služite uz svež ili prepečen hleb.

Prijatno!

Video: Tijana Dapčević sa tatom i Putinom pravi ajvar!

(Telegraf.rs)