Recept za najsočnije juneće šnicle u saftu: Jelo u kome će uživati sva čula
Ručak koji će voleti svi ukućani
Kišoviti vikend sa porodicom je idealno vreme da se okupite za trpezom i poslužite svoje najmilije jelom koje je spremljeno s ljubavlju.
Uvek su nam potrebne sveže ideje, pa zato i donosimo recept za savršeno spremljene juneće šnicle. Teško je naći nekoga kome se ovo jelo ne sviđa, a u ovoj varijanti priprema je zaista jednostavna, a rezultat vrhunski.
Sastojci:
- 1 kg junetine
- 50 ml paradajz sosa
- 2 kašičice senfa
- 2 čena belog luka
- glavica crnog luka
- 4 kašike brašna
- ulje
- lovorov list
- so, biber
- začini po ukusu
Priprema:
Junetinu isecite na što tanje šnicle. Dobro ih izlupajte čekićem za meso, pa ih usolite i uvaljajte u brašno sa obe strane.
Tiganj zagrejte, sipajte ulje, pa spustite šnicle i pržite ih pet minuta s obe strane, zatim ih odložite na tanjir.
Sitno iseckajte crni i beli luk, pa ih stavite u tiganj i pržite u istom ulju u kom su bile šnicle. Dodajte lovorov list, paradajz sok, začine, senf, pa vratite šnicle u tiganj.
Nalijte vodom toliko da šnicle budu prekrivene, sve promešajte, poklopite, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok šnicle ne budu skroz mekane.
Šnicle služite uz pire krompir ili pirinač.
Prijatno!
(Telegraf.rs)