Recept za najsočnije juneće šnicle u saftu: Jelo u kome će uživati sva čula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ručak koji će voleti svi ukućani

Foto: Shutterstock

Kišoviti vikend sa porodicom je idealno vreme da se okupite za trpezom i poslužite svoje najmilije jelom koje je spremljeno s ljubavlju. 

Uvek su nam potrebne sveže ideje, pa zato i donosimo recept za savršeno spremljene juneće šnicle. Teško je naći nekoga kome se ovo jelo ne sviđa, a u ovoj varijanti priprema je zaista jednostavna, a rezultat vrhunski.

Sastojci:

  • 1 kg junetine
  • 50 ml paradajz sosa
  • 2 kašičice senfa
  • 2 čena belog luka
  • glavica crnog luka
  • 4 kašike brašna
  • ulje
  • lovorov list
  • so, biber
  • začini po ukusu

Priprema:

Junetinu isecite na što tanje šnicle. Dobro ih izlupajte čekićem za meso, pa ih usolite i uvaljajte u brašno sa obe strane.

Tiganj zagrejte, sipajte ulje, pa spustite šnicle i pržite ih pet minuta s obe strane, zatim ih odložite na tanjir.

Sitno iseckajte crni i beli luk, pa ih stavite u tiganj i pržite u istom ulju u kom su bile šnicle. Dodajte lovorov list, paradajz sok, začine, senf, pa vratite šnicle u tiganj.

Nalijte vodom toliko da šnicle budu prekrivene, sve promešajte, poklopite, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok šnicle ne budu skroz mekane.

Šnicle služite uz pire krompir ili pirinač.

Prijatno!

(Telegraf.rs)