Punjeni krompir iz rerne: Potpuno drugačije jelo čiji će vas ukus oduševiti
Lagano, a zasitno jelo
Iako je krompir široko upotrebljivana namirnica na našim prostorima, ponekad ponestane ideja za njegovu pripremu.
Ovoga puta donosimo vam recept koji je malo drugačiji od uobičajene pripreme, a budući da je vreme posta, dobro će doći svima onima koji u ovom periodu ne konzumiraju namirnice životinjskog porekla.
Sastojci:
- 3 velika krompira
- 200 gr šampinjona
- 200 ml kečapa
- 100 gr biljnog kačkavalja
- so
- biber
- sveži peršun
Priprema:
Krompir operite sa ljuskom i stavite u pleh da se peče na 200 stepeni.
Posle 45 minuta proverite čačkalicom da li je pečen, a onda ga izvadite iz rerne, rasecite na polovine i kašičicom izdubite.
Pečurke izdinstajte na malo ulja, dodajte začine po želji i sklonite sa ringle.
U činiji pomešajte sredinu krompira, pečurke, kečap i kačkavalj, pa time napunite izdubljene polovine krompira.
Vratite u rernu i zapecite na još pet minuta.
Gotov krompir pospite svežim peršunom i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)