Punjeni krompir iz rerne: Potpuno drugačije jelo čiji će vas ukus oduševiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lagano, a zasitno jelo

Foto: Shutterstock

Iako je krompir široko upotrebljivana namirnica na našim prostorima, ponekad ponestane ideja za njegovu pripremu.

Ovoga puta donosimo vam recept koji je malo drugačiji od uobičajene pripreme, a budući da je vreme posta, dobro će doći svima onima koji u ovom periodu ne konzumiraju namirnice životinjskog porekla.

Sastojci:

  • 3 velika krompira
  • 200 gr šampinjona
  • 200 ml kečapa
  • 100 gr biljnog kačkavalja
  • so
  • biber
  • sveži peršun

Priprema:

Krompir operite sa ljuskom i stavite u pleh da se peče na 200 stepeni.

Posle 45 minuta proverite čačkalicom da li je pečen, a onda ga izvadite iz rerne, rasecite na polovine i kašičicom izdubite.

Pečurke izdinstajte na malo ulja, dodajte začine po želji i sklonite sa ringle.

U činiji pomešajte sredinu krompira, pečurke, kečap i kačkavalj, pa time napunite izdubljene polovine krompira.

Vratite u rernu i zapecite na još pet minuta.

Gotov krompir pospite svežim peršunom i poslužite.

Prijatno!

Video: Tajni sastojak za savršen krompir pire: Recept koji će svi obožavati

(Telegraf.rs)