Recept za posne lepinje bez kvasca: Ukusno pecivo biće gotovo za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brze lepinje koje se pripremaju na tiganju

Foto: Shutterstock

Hleb je obožavana namirnica na našem podneblju i jede se u svim varijantama i oblicima. Neizostavan je uz sve obroke, a načini na koji se priprema su brojni.

Kada se za doručak uželite toplog, svežeg hleba odnosno peciva, u tu svrhu vam može poslužiti ovaj recept za brze lepinje na tiganju.

Odlična stvar je što su bez kvasca i nije potrebno da čekate da narastu, uz to su i posne, pa je moguće jesti ih i u ovom periodu.

Sastojci: 

  • 500 gr brašna
  • 350 ml mlake vode
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml maslinovog ulja
  • vlašac
  • par kašika maslinovog ulja za premazivanje

Priprema: 

U toplu vodu sipajte prašak za pecivo, so, šećer, ulje i brašno, pa zamesite glatko testo. Jufku podelite na jednake delove, pa svaki razvucite oklagijom na veličinu vašeg tiganja.

Tiganj zagrejte, ukoliko želite premažite ga blago uljem, pa pecite lepinjice na srednjoj temepraturi po par minuta sa svake strane.

Slažite jednu na drugu i držite ih pokrivene krpom do upotrebe. Na ovaj način ostaće mekane i tople.

Pre služenja ih premažite maslinovim uljem i pospite vlašcem, pa isecite na četiri dela.

Služite ih uz omiljena jela, salate, a mogu se jesti i samostalno.

Prijatno!

Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života

(Telegraf.rs)