Recept za slatke prženice: Potpuno drugačije od onih koje ste probali
Ukoliko želite da probate nešto novo i drugačije, ovaj slatki zalogaj je pravi izbor
Ukoliko spadate u one koji vole sladak doručak, ova verzija prženica će vas oduševiti. Recept je jednostavan, a ove prženice su potpuno drugačije od onih slanih kakve se često nalaze na trpezama u kućama širom Srbije.
Možete ih jesti s medom, ali su još lepše ako uz sve to dodate bobičasto voće ili napravite džem od istog iz zamrzivača.
Sastojci:
- ¼ šolje brašna
- 1 šolja mleka
- 3 jaja
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika šećera
- 12 tanko isečenih parčića starog belog hleba ili tosta
- med
- bobičasto voće (borovnice, maline...)
Priprema:
Sipajte brašno u veliku činiju. Polako dodajte mleko, vanilu, cimet, so i šećer, dodajte jaja, pa mutite žicom ili mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Potopite hleb u umućenu smesu od brašna i jaja, pa ga potom pržite dok sa obe strane ne postane smeđe boje.
Servirajte prženice dok su vruće uz med i po želji uz bobičasto voće koje ste izvadili iz zamrzivača.
Prijatno!
(Telegraf.rs)