Recept za lepinjice punjene sirom: Njihov ukus osvaja na prvi zalogaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema onog koji im je odoleo

Foto: Shutterstock

Kada se za doručak uželite mirisnog i ukusnog testa, u tome vam može pomoći recept za lepinjice punjene sirom koje se spremaju u tiganju.

Lako se pripremaju, ne zahtevaju posebno kulinarsko umeće, a ako ispratite sve korake uspeće vam iz prvog pokušaja.

Sastojci za testo:

  • 250 gr pavlake
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 jaje
  • 400 gr brašna
  • 30 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 40 gr putera za prženje

sastojci za fil:

  • 150 gr sitnog sira
  • kašičica soli
  • 1 jaje

Priprema:

U posudi pomešajte pavlaku, so i sodu bikarbonu, pa ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim dodajte jaje, ulje i prosejano brašno, pa umesite testo i ostavite ga 20 minuta.

Sastojke za fil pomešajte, stavite u testo i umesite.

Testo podelite na šest jadnakih delova i oblikujte loptice, pokrijte ih i ostavite 10 minuta.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa oklagijom razvucite svaku lopticu.

U zagrejan tiganj spuštajte po jednu lepinjicu i pržite je na tihoj vatri oko pet minuta s obe strane. Na tiganj obavezno stavite poklopac.

Vruće lepinjice premažite puterom i poslužite ih.

Prijatno!

Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva

(Telegraf.rs)