Recept za palentu sa povrćem zapečenu u rerni: Posni obrok koji će vas dugo držati sitim
Ovo jelo rado ćete spremati i kada prođu dani posta
Palenta je namirnica koju bi uvek trebalo da imate u kuhinji, a naročito sada kad je u toku Vaskršnji post.
Možete je kombinovati sa više namirnica i začina, a najbolje od svega je to što se brzo sprema i vrlo je ekonomična.
Ovo je recept za posnu palentu zapečenu u rerni, a dinstano povrće ovom jelu daće posebnu notu.
Sastojci:
- 1/2 šolje palente
- 2 šolje vode
- 200 g čeri paradajza
- 2 crvene paprike
- 1 veza mladog crnog luka
- 200 g šampinjona
- so, biber
- 1 kašičica začinske paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- začini po ukusu
Priprema:
Vodu sipajte u šerpu i stavite da provri, dodajte palentu, posolite i spremite je po upustvu sa kesice.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite gotovu palentu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni desetak minuta.
Paradajz, šampinjone i paprike iseckajte, pa ih dinstajte u tiganju na malo vode.
Dodajte nadeve i začine po ukusu i mešajte dok povrće ne omekša.
Palentu izvadite iz rerne, isecite na kocke željene veličine i poslužite je uz dinstano povrće, pa sve pospite iseckanim mladim lukom i čeri paradajzom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)