Recept za posne mramorne mafine: Spoj kokosa i čokolade daje rapsodiju ukusa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njihova priprema vam neće oduzeti više od 15 minuta

Foto: Shutterstock

Kako je u toku veliki Vaskršnji post, ali i sve više ljudi pažljivo bira namirnice, pa iz raznih razloga ne konzumira one životinjskog porekla, sve su poželjniji i posni recepti, za slana i slatka jela.

Mramorni mafini su spoj čokolade i kokosa, pripremaju se veoma brzo i lako, a zadovoljiće nepca i najvećih sladokusaca.

Sastojci:

  •  1 šolja šećera
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 šolja kisele vode
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika kakaoa
  • 50 g kokosa
  • 100 g crne čokolade

*šolja je 200 ml

Priprema:

U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i šećer, pa sve lepo sjedinite žicom.

Dodajte ulje i kiselu vodu, pa sve spojte u glatku smesu.

Podelite smesu na dva jednaka dela, pa u jedan dodajte kokos, a u drugi kakao.

Ponovo svaki deo smese izmešajte da bude glatka i bez grudvica.

Pripremite kalup za mafine i stavite korpice, pa punite naizmenično kašikom svetle, pa kašikom tamne smese.

Crnu čokoladu iseckajte na sitne kockice, pa pospite po mafinima i pecite ih na 180 stepeni dok ne porumene.

Kada su pečeni, ostavite ih da se malo ohlade, pa poslužite.

Prijatno!

Video: Sniker mafin - praznična a zdrava poslastica

(Telegraf.rs)