Recept za posne mramorne mafine: Spoj kokosa i čokolade daje rapsodiju ukusa
Njihova priprema vam neće oduzeti više od 15 minuta
Kako je u toku veliki Vaskršnji post, ali i sve više ljudi pažljivo bira namirnice, pa iz raznih razloga ne konzumira one životinjskog porekla, sve su poželjniji i posni recepti, za slana i slatka jela.
Mramorni mafini su spoj čokolade i kokosa, pripremaju se veoma brzo i lako, a zadovoljiće nepca i najvećih sladokusaca.
Sastojci:
- 1 šolja šećera
- 1,5 šolja brašna
- 1 šolja kisele vode
- 1/2 šolje ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- 50 g kokosa
- 100 g crne čokolade
*šolja je 200 ml
Priprema:
U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i šećer, pa sve lepo sjedinite žicom.
Dodajte ulje i kiselu vodu, pa sve spojte u glatku smesu.
Podelite smesu na dva jednaka dela, pa u jedan dodajte kokos, a u drugi kakao.
Ponovo svaki deo smese izmešajte da bude glatka i bez grudvica.
Pripremite kalup za mafine i stavite korpice, pa punite naizmenično kašikom svetle, pa kašikom tamne smese.
Crnu čokoladu iseckajte na sitne kockice, pa pospite po mafinima i pecite ih na 180 stepeni dok ne porumene.
Kada su pečeni, ostavite ih da se malo ohlade, pa poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)