Recept za sasvim drugačije palačinke: Obožavaćete ih spremljene i na japanski način

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pufnastije su i ukusnije od američke varijante ove poslastice

Foto: Shutterstock

Ukoliko volite da eksperimentišete sa novim jelima recept za japanske palačinke je onda prava stvar za vas.

Ova poslastica, koja je apsolutnoi hit u svetu, ali i na društvenim mrežama, lepša je, ukusnija i pufnastija  od verzije američkih, ali i klasičnih palačinki, koje ste verovatno već probali.

Sastojci: 

  • 3 kašike brašna
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika mleka
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema: 

Odvojte žumanca od belanaca, pa u žumanca dodajte brašno, prašak za pecivo, ekstrakt vanile i mleko. Promešajte.

Belanca umutite mikserom, pa dodajte šećer i ponovo dobro umutite. Zatim u belanca supajte smesu od žumanaca i umešajte špatulom.

Smesu sipajte u poslastičarski špric, pa istisnite u malo nauljen i zagrejan tiganj. Možete smesu sipati i malom kutlačom. Kada istisnete smesu, poklopite tiganj poklopcem i pecite nekoliko min, pa okrenite palačinke.

Kada su pečene, poslužite ih uz krem ili džem po želji, a odlično se kombinuju i sa nekim voćnim prelivom ili onim od crne čokolade. 

Ukoliko želite više palačinki, udvostručite smesu za poslasticu.

Prijatno!

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Telegraf.rs)