Carski mafini - obrok koji ulepšava dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mogu se spremiti kao predjelo koje će ulepšati svaku trpezu, pa i prazničnu, a i uveče ispečeni mogu biti pravi izbor za doručak ili užinu

Foto: Shutterstock

Mafini su zbog svoje skladne teksture omiljeni obrok ili užina svim generacijama. Pored slatkih, i slani mafini su vrlo praktični i ukusni.

Mogu se spremiti kao predjelo koje će ulepšati svaku trpezu, pa i prazničnu, a i uveče ispečeni mogu biti pravi izbor za doručak ili užinu.

Predstavljamo vam recept za carske mafine, koji nude prvoklasno uživanje, kako im i sam naziv kaže.

Sastojci:

4 jajeta

2 čaše brašna

1 čaša kukuruznog brašna

100 ml ulja

250 ml jogurta

1 prašak za pecivo

100 g šunke

100 g parizera

100 g pršute (po želji piletine)

4 kisela krastavčića

dve crvene sveže ili kisele paprike

2 kašičice soli

peršun

Priprema:

Penasto umutite jaja, posolite ih, pa lagano dodajte jogurt i ulje.

Sitno iseckatjte šunku, pršutu, parizer, krastavčiće i papriku.

Obično i kukuruzno brašno pomešajte sa praškom za pecivo.

Dodajte u umućena jaja iseckan peršun, pa lagano sve sjedinite varjačom.

Umešajte sve iseckane sastojke.

Modle za mafine nauljite ili u njih stavite papirne korpice i izlijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Čačkalicom probodite jedan mafin da proverite da li je pecivo pečeno. Čačkalica u tom slučaju treba da ostane suva.

Prijatno!

Video: Sniker mafin - praznična a zdrava poslastica

(Telegraf.rs)