Ideja za ručak koji će vas i zasititi i rashladiti: Recept za pileću krem-čorbu sa povrćem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete je poslužiti i toplu i hladnu, uz dodatak limunovog soka, sirćeta ili grčkog jogurta

Foto: Pixabay

Kad stignu vreli letnji dani i temperature ne padaju ispod 25 stepeni, sve što je organizmu potrebno su sveže voće, čorbice, supice i salate od svežeg povrća.

Jedno od omiljenih “jela na kašiku” koje možete da poslužite i u toploj i u hladnoj varijanti je pileća krem-čorba sa povrćem. Još jedna prednost ovog recepta je u tome što nije potrebno mnogo vremena za pripremu.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 3 veće šargarepe
  • glavica crnog luka
  • koren peršuna
  • vezica svežeg peršunovog lišća
  • 500 g karfiola
  • 100 g krompira
  • 3 litra vode
  • 2 žumanceta
  • 100 ml pavlake
  • ulje, suvi biljni začin, so

Priprema:

Očistite šargarepu, luk i krompir, a karfiol iseckajte tako da bude razdvojen na cvetiće.

Crni luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte na malo ulja. U šerpu dodajte šargarepu i peršun koje ste prethodno iseckali na kockice, kao i iseckano pileće belo meso, pa sipajte tri litra vode, so i suvi biljni začin i kuvajte dok ne provri.

Kad čorba provri, dodajte karfiol i krompir, smanjite jačinu ringle i kuvajte još pola sata. Po potrebi, u šerpu dolijte vodu.

Kad karfiol i krompir sasvim omekšaju, sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se čorba prohladi, pa u nju ulijte dva žumanceta umućena sa kiselom pavlakom, sve vreme mešajući da se žumanca, pavlaka i čorba sjedine.

Pre služenja čorbu pospite iseckanim svežim peršunovim lišćem, po želji dodatno začinite limunovim sokom, sirćetom ili pavlakom i uživajte u ukusnom i hranljivom obroku.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)