Ideja za ručak koji će vas i zasititi i rashladiti: Recept za pileću krem-čorbu sa povrćem
Možete je poslužiti i toplu i hladnu, uz dodatak limunovog soka, sirćeta ili grčkog jogurta
Kad stignu vreli letnji dani i temperature ne padaju ispod 25 stepeni, sve što je organizmu potrebno su sveže voće, čorbice, supice i salate od svežeg povrća.
Jedno od omiljenih “jela na kašiku” koje možete da poslužite i u toploj i u hladnoj varijanti je pileća krem-čorba sa povrćem. Još jedna prednost ovog recepta je u tome što nije potrebno mnogo vremena za pripremu.
Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 3 veće šargarepe
- glavica crnog luka
- koren peršuna
- vezica svežeg peršunovog lišća
- 500 g karfiola
- 100 g krompira
- 3 litra vode
- 2 žumanceta
- 100 ml pavlake
- ulje, suvi biljni začin, so
Priprema:
Očistite šargarepu, luk i krompir, a karfiol iseckajte tako da bude razdvojen na cvetiće.
Crni luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte na malo ulja. U šerpu dodajte šargarepu i peršun koje ste prethodno iseckali na kockice, kao i iseckano pileće belo meso, pa sipajte tri litra vode, so i suvi biljni začin i kuvajte dok ne provri.
Kad čorba provri, dodajte karfiol i krompir, smanjite jačinu ringle i kuvajte još pola sata. Po potrebi, u šerpu dolijte vodu.
Kad karfiol i krompir sasvim omekšaju, sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se čorba prohladi, pa u nju ulijte dva žumanceta umućena sa kiselom pavlakom, sve vreme mešajući da se žumanca, pavlaka i čorba sjedine.
Pre služenja čorbu pospite iseckanim svežim peršunovim lišćem, po želji dodatno začinite limunovim sokom, sirćetom ili pavlakom i uživajte u ukusnom i hranljivom obroku.
Prijatno!
(Telegraf.rs)