Napravite savršenu paštetu od tunjevine: Ukusan doručak za 15 minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Paštetu od tunjevine poslužite kao namaz uz prepečeni hleb

Foto: Gallo Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kad ne znate šta ćete za doručak, a tuna iz konzerve vam je pomalo suva i dosadna, znajte da niste sami.

Dobra vest je da možete veoma lako da je "pretvorite" u ukusnu paštetu za manje od 15 minuta, a sve što vam treba su sastojci koji se nalaze ispod i aparat za seckanje hrane.

Ali ne brinite, sve što može da iseckate u aparatu, možete i rukom, tehnologija je tu samo da ubrza proces.

Sastojci

  • 200 g konzerve tunjevine - oceđene težine 150 g
  • 60 g  krem sira
  • ½ kašike svežeg kopra
  • 2 mlada luka 
  • 1 kašika maslinovog ulja 
  • 1 kašika soka od limuna
  • ½ limunove korice - sitno narendane
  • ½ kašičice tabasko sosa (opciono)
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice mlevenog crnog bibera

Priprema

Ocedite tunjevinu i umutite u mašini za seckanje hranu dok ne postane veoma sitna.

Prebacite tunjevinu u činiju za mešanje i dodajte sve ostale isitnjene sastojke.

Dobro mešajte rukom dok se sve ne sjedini.

Poslužite uz hrskavi hleb ili krekere. Višak možete da stavite u teglu i čuvate u frižideru.

Video: Zdrav doručak pašteta od graška i mente

(Telegraf.rs)