Napravite savršenu paštetu od tunjevine: Ukusan doručak za 15 minuta
Kako danas kreće veliki božićni post, i još se niste uigrali i ne znate šta ćete za doručak, a tuna iz konzerve vam je pomalo suva i dosadna, znajte da niste sami.
Dobra vest je da možete veoma lako da je "pretvorite" u ukusnu paštetu za manje od 15 minuta, a sve što vam treba su sastojci koji se nalaze ispod i aparat za seckanje hrane.
Ali ne brinite, sve što može da iseckate u aparatu, možete i rukom, tehnologija je tu samo da ubrza proces.
Sastojci
- 200 g konzerve tunjevine - oceđene težine 150 g
- 60 g biljnog sira
- ½ kašike svežeg kopra
- 2 mlada luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika soka od limuna
- ½ limunove korice - sitno narendane
- ½ kašičice tabasko sosa (opciono)
- ½ kašičice soli
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
Priprema
Ocedite tunjevinu i umutite u mašini za seckanje hranu dok ne postane veoma sitna.
Prebacite tunjevinu u činiju za mešanje i dodajte sve ostale isitnjene sastojke.
Dobro mešajte rukom dok se sve ne sjedini.
Poslužite uz hrskavi hleb ili krekere. Višak možete da stavite u teglu i čuvate u frižideru.
(Telegraf.rs)