Recept za omlet kraljice Elizabete II uz dodatak dva "tajna" sastojka koja obogaćuju ukus ovog doručka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljica je bila obožavatelj jedinstvenog recepta za kajganu koji je imao dva neobična sastojka

Foto: Pixabay

Pored recepta za njene omiljene sendviče sa džemom od jagoda, kraljica Elizabeta volela je da jutro počne sa kajganom, prenosi "Metro".

Kraljica je bila obožavatelj jedinstvenog recepta za kajganu koji je imao dva neobična sastojka.

Reč je o limunovoj kori i muskatnom oraščiću. Mnogi su se pitali kako limunova kiselina može da ide u kombinaciji sa jajima, ali poznato je da je kiselina ključna za razvoj i poboljšanje ukusa u jelima.

Li Holms, holistički kuvar, podelila je recept na svojoj veb-stranici rekavši da je njena prijateljica u prošlosti kuvala za kraljicu i otkrila je recept za jelo za koje su rekli da je bila njena omiljena kajgana.

Jaja treba peći lagano i sporo kako bi ispala superkremasta i bez grudvica. Uz jaja, Elizabeta II bi popila šolju čaja "Erl Greja", sa vrlo malo mleka.

Sastojci:

  • tri jajeta
  • jedna kašika mleka
  • jedna kašika putera/ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • jedna kašičica sitno narendane limunove kore
  • prstohvat mlevenog muskatnog oraščića
  • crni biber, po ukusu
  • morska so (po ukusu)

Priprema:

Umutite jaja i mleko u činiji i posolite po ukusu.

Zagrejte puter ili maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte mešavinu jaja i smanjite temperaturu. Dok polako mešate jaja varjačom, pazite da se ne zalepe za tiganj.

Neposredno pre nego što počnu da se stežu, dodajte limunovu koru, muskatni oraščić i po želji biber. Sve promešajte, pa odmah poslužite.

(Telegraf.rs)