Ideje za ručak: Zapečene njoke sa slaninicom u sosu od belog luka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealne za porodični ručak

Foto: Shutterstock

Kada želite brz i ukusan ručak koji obožava cela porodica, onda su njoke savršen izbor. Njoke su zaista lake za pripremu, a pomoću ovog recepta će moći da ih spreme i početnici u kuhinji.

Sastojci:

  • 2 pakovanja njoka
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g parmezana
  • so
  • biber
  • 200 g slanine
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 4 čena belog luka
  • ulje
  • začini po ukusu

Priprema:

U šerpu sipajte toplu vodu, dodajte so, pa stavite njoke da se kuvaju.

Kada voda proključa, šerpu sklonite sa ringle i odlijte vodu.

Slaninu i beli luk iseckajte sitno.

U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte slaninu, beli luk, biber, so i začine po ukusu.

Posle dva-tri minuta, sipajte i pavlaku za kuvanje.

U to dodajte i njoke, pa sve zajedno promešajte.

Njoke izručite u pleh.

Preko njih stavite izrendan kačkavalj i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Kada su gotove, njoke pospite parmezanom i služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)