Faširane šnicle, recept za ručak koji se pamti: Sočne i ukusne, lepše nego iz restorana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz ovako pripremljene šnicle možete da poslužite pire krompir ili spanać na mleku kao prilog

Foto: Shutterstock

Domaće faširane šnicle od mešanog mlevenog mesa idealan su predlog za nedeljni ručak.

Recept koji vam donosimo lak je za pripremu, a uz šnicle kao glavno jelo možete da poslužite pire krompir ili spanać na mleku uz sezonsku salatu ili turšiju.

Sastojci:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • dva jajeta
  • 50 ml mleka
  • dva parčeta starog hleba
  • tri čena belog luka
  • manja glavica crnog luka
  • so, biber
  • pet kašika prezli
  • ulje za prženje

Priprema:

Izmrvite hleb, pa ga prelijte mlekom i sve dobro izgnječite.

Očistite i iseckajte crni i beli luk, pa ih pomešajte sa mlevenim mesom, jajima i natopljenim hlebom. Posolite i pobiberite, pa sve dobro izmesite rukama. Smesu držite u frižideru barem pola sata, da se sastojci lepo povežu.

Rukama formirajte pljeskavice, svaku spustite u prezle, pa ih pržite u tiganju dok ne porumene.

Prijatno!

Video: Od najveće šnicle na svetu ništa ne bi ostalo kad bi na nju navalilo nas 5-6

(Telegraf.rs)