Recept za mimozu: Salata kojoj niko ne može da odoli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavska trpeza je bez nje nezamisliva

Foto: Shutterstock

Pored ruske salate, skoro svaku slavsku trpezu krasi i mimoza koja je neodoljivog i bogotog ukusa. Veoma je jednostavna za pravljenje, a pomoću ovog recepta ćete napraviti onu savršenu koja će za tren oka nestati sa stola.

Sastojci:

  • 300 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • 4 jaja
  • 4 krompira
  • 150 g majoneza
  • 6 kiselih krastavaca
  • 2 šargarepe
  • 360 g kisele pavlake
  • so

Priprema:

Krompir i šargarepu stavite u šerpu i nalijte vodu da ogreznu. Krompir nemojte ljuštiti, već ga kuvajte sa ljuskom.

Kada je povrće gotovo, ostavite ga da se ohladi, pa krompir oljuštite i izrendajte zajedno sa šargarepom na krupno rende.

U posudi pomešajte pavlaku i majonez i dodajte so po ukusu.

Jaja stavite da se kuvaju.Kada su gotova, ostavite ih da se ohalade, pa ih izrendajte.

Šunku, krastavčiće i kačkavalj takođe izrendajte na krupno rende.

Dno činije u kojoj ćete služiti mimozu premažite prelivom od majoneza i pavlake.

Zatim poređajte rendani krompir.

Preko krompira stavite šunku, pa namažite tanak sloj preliva.

Pospite izrendanu šargarepu, pa preko nje namažite pavlaku i majonez.

Jaja i kisele krastavce poređajte i premažite ostatkom preliva.

Odozgo pospite kačkavalj, izmrvljena žumanca i dekorišite po želji.

Salatu ostavite u frižideru najmanje sat vremena, pa je onda spremna za korišćenje.

Prijatno!

Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena

(Telegraf.rs)