Posni petak: Recept za domaću riblju paštetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdravo i ukusno!

Foto: Shutterstock

Mnogi misle da je hrana koja se jede za vreme posta bezukusna i jednolična, ali to i nije baš tako. Domaće paštete su idealne u toku posta, jer ih možete jesti sa zapečenim hlebom i krekerima, a najbolje od svega je to što se relativno brzo spremaju.

Za vas smo pripremili recept za domaću paštetu koja će vam svojim ukusom post sigurno učiniti lepšim i lakšim.

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 3 kašike soja-sosa
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • vlašac

Priprema:

Oslić nalijte toplom vodom, posolite i stavite da se kuva. Kada je riba skuvana, ostavite je da se ohladi i ocedite je od vode.

U blender stavite oslić i sve ostale navedene sastojke sem vlašca.

Kada su se svi sastojci lepo sjednili, paštetu prebacite u drugu posudu i ostavite je u frižideru najmanje sat vremena.

Kada je gotova, pospite je sveže seckanim vlašcem i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)