Recept za špagete karbonara kakve sprema Džejmi Oliver: Kremasta i ukusna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprema se brzo, a ukus je neponovljiv

Foto:Shutterstock

Ništa nije lepše od autentične italijanske kuhinje, a paste su, naravno, neizbežan deo italijanskog menija. Italijani prave razne ukusne paste, a jedan od najpopularnijih je karbonara.

Većina voli da eksperimentiše ukusima, te u karbonaru dodaju pavlaku za kuvanje i razne začine, ali to Italijani smatraju velikim grehom.

Ukoliko volite ovo jelo, predlažemo vam da ga spremite baš onako kako to radi vrhunski kuvar Džejmi Oliver, piše "Jamieoliver".

Sastojci:

  • 200 g špageta
  • 150 g slanine
  • 3 žumanceta
  • 40 g parmezan
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • 1 čen belog luka

Priprema:

Žumanca stavite u posudu, pa dodajte parmezan i biber i sve dobro umutite.

Špagejte kuvajte po upustvu sa pakovanja u slanoj vodi.

Slaninu iseckajte sitno, pa je propržite na malo maslinovog ulja.

Izvadite slaninu, pa u istom tiganju propržite beli luk. Kada otpusti vodu, beli luk možete baciti.

U isti tiganj stavite špagete i malo vode u kojoj su se kuvale.

Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte jaja sa parmezanom i sve dobro promešajte.

Dodajte i slaninu i još malo vode u kojoj su se špagete kuvale.

Preko paste pospite još malo parmezana i uživajte.

Prijatno!

Video: Recept za lisnati krompir koji će vas oduševiti: Jelo kakvo do sad niste probali

(Telegraf.rs)